CEMO Kunskap

Hållbart, billigt och resursbesparande. Fördelarna med glasfiberförstärkt plast

Plast och hållbarhet går bra ihop när det gäller glasfiberförstärkt plast av hög kvalitet. Glasfiberförstärkt plast kännetecknas av att det är extremt hållbart och har därför blivit ett billigt alternativ till stål, aluminium och koppar. Glasfiberarmerad plast sticker ut med många fördelar, oavsett om det gäller laboratorieteknik, fordonskonstruktion eller förvaring av farliga ämnen. Här får du reda på allt om hållbar plast.

Vad exakt utgör glasfiberförstärkt plast?

 

Glasfiberförstärkt plast är ett material tillverkat av plast och glasfibrer. Det är alltså en fiberplastkomposit. Till beståndsdelarna hör glasfiber och antingen epoxi-, vinylester- eller polyesterharts. Hartset bestämmer slutproduktens form och gör att den är mycket svårantändlig. Glasfibrerna står för hög stabilitet.

 

Hur tillverkas glasfiberförstärkt plast?

 

Glasfiberförstärkta plastprodukter tillverkas i olika processer: formpressning, vakuuminjektion, fiberlindning, centrifugering, handlaminering, formsprutning eller profildragning. Beroende på vilken process som används placeras fibermattor eller glasfiberväv i visköst harts. Materialet bildar sedan sin slutgiltiga form och stelnar.

 

Var används glasfiberförstärkt plast?

 

Det finns oändligt många användningsområden för glasfiberförstärkt plast – från fordonsdelar och tanksystem till rutschkanor på lekplatser. På 1930-talet användes glasfiberförstärkt plast för första gången för att isolera hus och senare också för att bygga flygplan. Den låga vikten gör att glasfiberförstärkt plast kan användas i lättviktskonstruktioner – bland annat för att lätta produkter förbrukar mindre energi. Idag är glasfiberförstärkt plast ett väldigt utbrett material. Sportbilar, flygplan, vindkraftverk, containrar i anläggningsbyggnation, isolatorer, kopplingsskåp, rör, sandlådor och badkar är bara några exempel där glasfiberförstärkta plaster i dag oumbärliga. Att glasfiberplaster kan användas på ett så mångsidigt sätt är ytterligare en kvalitetsegenskap och ett varumärke i sig.

 

Vad är fördelarna med glasfiberförstärkt plast?

 

Redan vid tillverkningen av fiberkompositen går det åt mindre energi än vid tillverkning av betong, aluminium eller stål. Dessutom har glasfiberförstärkt plast en lång livslängd, är elastisk, stabil, mycket lätt och rostar inte. Sprickor eller bucklor orsakas endast av yttre påverkan och är lätta att reparera. Glasfiberprodukter kräver därför väldigt lite underhåll och orsakar inga höga driftkostnader. Glasfiberplastens utmärkta korrosionsbeteende innebär också att farliga ämnen utan problem kan förvaras i glasfiberkärl. Framför allt är det de miljövänliga egenskaperna och de låga tillverknings- och bearbetningskostnaderna som gör glasfiberförstärkt plast till ett material som hör framtiden till.

Robust material för vinterunderhållet

 

Under de tuffa vintermånaderna lönar det sig verkligen att satsa på robusta produkter av glasfiberförstärkt plast. CEMO erbjuder högkvalitativa och hållbara snöskyfflar tillverkade av praktiskt fiberkomposit. Skyfflarna är extremt lätta, väderbeständiga och det fastnar ingen snö på dem. Därför går det fortare och lättare att skotta snö samtidigt som du får mera gjort.

Prova våra skyfflar nu.

Även våra sandlådor är också gjorda av korrosionsbeständig fiberkomposit.Vi har också sandlådor för dig på lager i många olika storlekar, mönster och färger. Produkter gjorda av glasfiberförstärkt plast är lätta att reparera och håller i decennier och ännu längre, fast det behöver de inte göra. Med det extra robusta vandaliseringssäkra locket står sandlådorna från CEMO till och med pall för tuffaste åverkan.

Material och hållbarhet från CEMO

När vi pratar om material, resurser och råvaror kommer vi också alltid in på temat hållbar utveckling.

Polyeten och glasfiberförstärkt plast innehåller plaster som gör att våra tanksystem får önskade funktioner såsom hållbarhet och motstånd. Som familjeföretag är vi medvetna om vårt ansvar gentemot miljön och framtida generationer. Därför agerar vi med stor respekt för vår medmänniskor när det gäller produktion och bearbetning av våra produkter. Se själv.

DT-Mobil COMBI - Bensin när som helst, var som helst

Bli oberoende med en mobil COMBI-tankstation för diesel och AdBlue®.

Till artikeln

Separat förvaring och laddning av litiumbatterier

Perfekt skydd med säkra förvarings- och transportsystem från CEMO.

Till artikeln

Perfekt utrustad för vintern. Med professionella produkter för vinterunderhåll från CEMO

Så fort den första snön har fallit eller underkylt regn blir till en fara för bilister och fotgängare krävs ett effektivt vinterunderhåll av våra vägar. Att arbeta i snöfall och på isgator innebär en särskild utmaning, men med professionella och praktiska produkter kan det tunga arbetet underlättas avsevärt.

CEMO tillhandahåller därför ett brett sortiment av behållare för sand, grus och salt, spridarvagnar och skyfflar som är både tåliga och funktionella och som inte bara gör att man kan arbeta effektivare, utan även skyddar människan och miljön.  

 

Praktiska produkter för snö och is

 

Hos CEMO hittar du många praktiska produkter för professionellt vinterunderhåll. Våra behållare för sand, grus och salt finns i olika storlekar och skyddar innehållet väl även under extrema förhållanden, inte minst tack vare vandaliseringssäkra lock. Detsamma gäller för våra spridarvagnar som måste kunna stå emot påfrestningar vid kontakt med aggressiva ämnen. CEMO:s produkter för vinterunderhåll är lämpliga för all användning i snö och halka, oavsett om det gäller små eller stora ytor.

Fördelarna med våra produkter för vinterunderhåll:

  • Hög säkerhet tack vare kvalitetsmaterial
  • Mindre ansträngande arbete tack vare intelligent produktdesign
  • Lång hållbarhet på alla produkter för vinterunderhåll
  • Stort produktutbud för individuella lösningar

 

Lång hållbarhet även under tuffa förhållanden

 

Våra produkter för vinterunderhåll håller måttet även under tuffa förhållanden och är användbara i många år även när vädret sliter hårt. Förstklassiga material och tillverkning av högsta kvalitet gör att produkterna är säkra, stabila och hållbara. Som standard gäller att våra sandlådor kan användas i tjugo år med en garantitid på tio år.

För oss är det också viktigt att produkterna är praktiska och underlättar arbetet. Du kommer att bli glatt överraskad av de smarta detaljerna som våra sandlådor, spridarvagnar och skyfflar har. Snöskyffeln i glasfibermaterial har till exempel ett ergonomiskt skaft som underlättar arbetet och gör det mindre tröttande.

Satsa på CEMO:s professionella produkter för vinterunderhåll och besegra snö och is även när vädret är tufft.