Förvaring av farligt godsSäker förvaring. Med CEMO så klart.

Certifierade laddningsskåp och spillskydd för byggbranschen

 

I samband med byggnation och renovering används varje dag olika slags kemikalier, laddningsbara batterier och vanliga batterier. Då är det bra att ha någon vid sin sida som har mångårig erfarenhet av hantering av farliga ämnen och som kan ge råd och vägledning.

 

CEMO har ett sortiment av batteriskåp och spillskydd av högsta kvalitet som uppfyller senaste säkerhetskrav. Läs mer om förvaring av farliga ämnen inom byggbranschen och om säkra lösningar för ditt företag.

 

Vad behöver du exakt?

Viktiga föreskrifter och bestämmelser

Förvaringsföreskrifter

 

För närvarande finns det ingen lagstiftning som reglerar förvaringen av litiumbatterier. Men detta ska inte uppfattas som en "fribiljett till att gör ingenting". Enligt REACH är litiumbatterier produkter och definitionsmässigt därför inga farliga ämnen. En sak är dock alla eniga om: Internt ska litiumbatterier hanteras och förvaras som ett farligt ämne (se även VdS 3103).

Prestandaklassificeringen av litiumbatterier (låg, medel, hög prestanda) har stor betydelse för hur litiumbatterier ska förvaras (se allmänna och specifika säkerhetsbestämmelser). Försäkringsbolagen har givit ut skriftliga rekommendationer (broschyr VdS 3103) som betraktas som likvärdiga och även bindande.

Kemikalier på arbetsplatsen: Fem tips för säker förvaring

Eld, brand, hög värme. Detta är risker som är förknippade med litiumbatterier

Separat förvaring och laddning av litiumbatterier.

Spillskydd från CEMO klarar mer

I vår webbutik hittar du säkerhetsskåp, hyllsystem och tillbehör som du behöver i det dagliga arbetet med farliga ämnen på byggarbetsplatsen – från spillskydd av polyeten till säkerhetsskåp för batterier.

 

Har du speciella frågor eller är du i behov av kompetent rådgivning? Kontakta oss. Vi står gärna till tjänst. Med produkter från CEMO får du kvalitet och service som alltid är anpassad till dina behov – oavsett hur komplexa kraven är som du måste hantera.

DT-Mobil COMBI - Bensin när som helst, var som helst

Bli oberoende med en mobil COMBI-tankstation för diesel och AdBlue®.

Till artikeln

Vi finns alltid här för dig.

Besök CEMO:s nya digitala cinema.

Starta film