CEMO Kunskap

Skvalpskott för behållare gör mycket nytta.

Den som är van att transportera vätskor känner till problemen med sådant gods. Vätskor och farligt gods kommer ganska snabbt i gungning av centrifugalkraften i samband med start, kurvtagning och bromsning. Ju större vätskemängd och ju snabbare fordon, desto större är den kraftpotential som verkar på transportmedlet.

Om det gungar för mycket fram och tillbaka kan det ha en negativ inverkan på hur fordonet håller sig på vägen. I värsta fall kan fordonet till och med välta. Skvalpskott förhindrar detta problem. Genom att dela upp transporttanken i flera rum minskas vätskerörelsen i tanken. Resultatet blir mindre gungning och mindre risk för olyckor.

Skvalpskott för glasfiberförstärkta transportankar upp till 10 000 liter

 

I glasfibertanken från CEMO installeras skvalpskott i två tankhalvor för fordon som går snabbare. Det som rekommenderas från en tankstorlek på 1000 liter garanterar en säker transport av vätskor och farligt gods.

Om det inte räcker med en 1000 liters tank? CEMO erbjuder säkra lösningar för tankstorlekar på upp till 10 000 liter:

Transportankar på 1 000 till 5000 liter: 2 skvalpskott

Transportankar på 5 000 till 7 500 liter: 3 skvalpskott

Transportankar på 7 500 till 10 000 liter: 4 skvalpskott

Rådgivning och kompetens

 

Vi berättar gärna mer om våra transporttankar och skvalpskott. Med ett stort utbud av tillbehör finns vi också till hands för dina stora och små utmaningar. Så att din transport anländer på ett säkert sätt och du kan känna dig avslappnad.

DT-Mobil COMBI - Bensin när som helst, var som helst

Bli oberoende med en mobil COMBI-tankstation för diesel och AdBlue®.

Till artikeln

Vi finns alltid här för dig.

Besök CEMO:s nya digitala cinema.

Starta film

Mobila bevattningssystem är lämpliga för professionell bevattning av större grönområden och parker.

Medelstora system används i trädgårdar och för skötsel och underhåll av kommunala grönområden och för fasadrengöring. Alla enheter är komplett monterade med motorpumpar och svängbara slangvindor. Det finns bevattningssystem med tankar i glasfiberförstärkt plats som rymmer upp till 6000 liter.