Tips från CEMO

Snöplogar och sandspridare. 5 proffstips för vinterunderhållet

När temperaturen sjunker ökar risken för snö och ishalka. Som arbetsgivare är du ansvarig för snöröjning och sandning på gator, infarter och parkeringsplatser på ditt fabriksområde. Om en kund eller leverantör skadas kan han eller hon kräva skadestånd. Om en företagsanställd skadas kan han eller hon bli sjukskrivning och borta från jobbet. Därför är det bäst att organisera vinterunderhållet i god tid – med våra fem tips kommer det att fungera.

Tips 1: Fastställ ansvarsområden

 

Med ett snöröjnings- och spridningsschema kan du se till att snöröjningen sker i god tid på ditt företagsområde. Du kan också anlita ett byggstädningsbolag eller en vaktmästare för snöröjningen. En viktig aspekt att tänka på: Som chef för ett företag är du ansvarig för att fullgöra åtagandena gällande snöröjning och sandning. Kontrollera därför regelbundet att den som har hand om vinterunderhållet också utför sina åtaganden ordentligt.

 

Tips 2: Börja med viktiga ställen.

 

Ju större fabriksområdet är, desto mer tid behöver du för snöskottning och sandning. Men du kan vara lugn. Du behöver inte skotta och sanda hela området. Det räcker med breda tillfartsvägar så att personalen kan nå alla stationerna inom området. Se alltid till så snabbt som möjligt att tillfartsvägar, trottoarer och parkeringsplatser är halkfria och säkra för kunder, leverantörer och anställda.

 

Tips 3: Ergonomiska arbetsredskap

 

Se till att personalen har snöskyfflar av glasfiberförstärkt plast eller snöplogar med blad av rostfritt stål. Snöplogar med hjul och skyfflar med handtag möjliggör ergonomiskt arbete som skonar ryggen. Efter skottning ska sandning ske med lämplig material. Sandspridare från CEMO sprider materialet jämnt över stora ytor

 

Tips 4: Miljövänligt spridningsmaterial

 

Vägsalt orsakar skada på miljön i allmänhet, och verkar uttorkande på växtlighet och djurtassar. Därför är det förbjudet i många tyska städer. Granulat, sand eller grus är miljövänliga alternativ som även har en annan fördel: När vintern är slut kan du sopa upp gruset eller sanden igen och använda det nästa vintersäsong. På så sätt sparar du pengar och skyddar både djur och natur.

 

Tips 5: Professionell förvaring

 

När det bildas ett tjockt snötäcke dröjer det inte länge förrän sanden är slut. Tänk därför i god tid på att fylla på sand och grus så att det räcker för vinterunderhållet. Det allra bästa är att förvara sand och grus etc. i en väderbeständig sandlåda. Då blir garanterat ingenting fuktigt, utan håller till nästa säsong och säsongen därpå. Förresten: I stapelbara sandlådor som kan transporteras med gaffeltruck är det lättare att förvara spridningsmaterial utan att det tar onödig plats.

DT-Mobil COMBI - Bensin när som helst, var som helst

Bli oberoende med en mobil COMBI-tankstation för diesel och AdBlue®.

Till artikeln

Vi finns alltid här för dig.

Besök CEMO:s nya digitala cinema.

Starta film

Perfekt utrustad för vintern. Med professionella produkter för vinterunderhåll från CEMO

Så fort den första snön har fallit eller underkylt regn blir till en fara för bilister och fotgängare krävs ett effektivt vinterunderhåll av våra vägar. Att arbeta i snöfall och på isgator innebär en särskild utmaning, men med professionella och praktiska produkter kan det tunga arbetet underlättas avsevärt.

CEMO tillhandahåller därför ett brett sortiment av behållare för sand, grus och salt, spridarvagnar och skyfflar som är både tåliga och funktionella och som inte bara gör att man kan arbeta effektivare, utan även skyddar människan och miljön.  

 

Praktiska produkter för snö och is

 

Hos CEMO hittar du många praktiska produkter för professionellt vinterunderhåll. Våra behållare för sand, grus och salt finns i olika storlekar och skyddar innehållet väl även under extrema förhållanden, inte minst tack vare vandaliseringssäkra lock. Detsamma gäller för våra spridarvagnar som måste kunna stå emot påfrestningar vid kontakt med aggressiva ämnen. CEMO:s produkter för vinterunderhåll är lämpliga för all användning i snö och halka, oavsett om det gäller små eller stora ytor.

Fördelarna med våra produkter för vinterunderhåll:

  • Hög säkerhet tack vare kvalitetsmaterial
  • Mindre ansträngande arbete tack vare intelligent produktdesign
  • Lång hållbarhet på alla produkter för vinterunderhåll
  • Stort produktutbud för individuella lösningar

 

Lång hållbarhet även under tuffa förhållanden

 

Våra produkter för vinterunderhåll håller måttet även under tuffa förhållanden och är användbara i många år även när vädret sliter hårt. Förstklassiga material och tillverkning av högsta kvalitet gör att produkterna är säkra, stabila och hållbara. Som standard gäller att våra sandlådor kan användas i tjugo år med en garantitid på tio år.

För oss är det också viktigt att produkterna är praktiska och underlättar arbetet. Du kommer att bli glatt överraskad av de smarta detaljerna som våra sandlådor, spridarvagnar och skyfflar har. Snöskyffeln i glasfibermaterial har till exempel ett ergonomiskt skaft som underlättar arbetet och gör det mindre tröttande.

Satsa på CEMO:s professionella produkter för vinterunderhåll och besegra snö och is även när vädret är tufft.