Förvaring av farligt gods

Säkerhets- och miljöskåp från CEMO

För säker och korrekt förvaring av miljöfarliga ämnen i byggnader har CEMO tagit fram speciella miljöskåp, säkerhetsskåp, rumsbehållare och batteridrivna säkerhetsskåp. De är tillverkade av högkvalitativ stålplåt eller korrosionsbeständig polyeten och försedda med smarta detaljer, vilket gör de överlägset effektiva i det dagliga arbetet. Ta det säkra före det osäkra – med CEMO.

Miljöskåp från CEMO

 

CEMO tillhandahåller miljöskåp som passar dina behov, oavsett om det gäller förvaring av dunkar, fat eller småbehållare. Välj skåpsstorlek, galler och stativ efter behov och utnyttja alla tekniska finesser: Flyttbara hyllplan, bottenspillskydd som kan dras ut tillsammans med dunkhyllan eller med låsvred som standard – kvalitet från CEMO som syns i alla led.

 

För användningsområden med frätande syror och baser har vi utvecklat kemikalieskåpet i polyeten. Det smarta modulskåpet finns i fyra olika storlekar – antingen med höger- eller vänsterhängda dörrar. Spillskyddet är integrerat i golvet. Kemikalieskåpet i polyeten kan låsas med hänglås och kan monteras utan verktyg på bara fem minuter. Så många funktioner erbjuder bara CEMO.

 

Säkerhetsskåp från CEMO

 

Säkerhetsskåp från CEMO har tagits fram speciellt för korrekt förvaring av farliga kemikalier i arbetslokaler i enlighet med DIN EN 14470-1 och TRGS 510. Stommen består av ett icke brännbart byggmaterial och kan transporteras med gaffeltruck. Med praktiska, flyttbara hyllplan och fullutdrag från CEMO kan du planera säkerhetsskåpet exakt efter dina behov.

 

Förrådscontainrar av galvaniserat stål har ståhöjd och är lämpliga för förvaring eller omlokalisering av större mängder gods. CEMO erbjuder robusta förrådscontainrar i olika storlekar och utföranden. Det gäller speciellt för vattenförorenande ämnen och brandfarliga vätskor, med naturlig ventilation, värmeisolering eller skjutdörr. Har du frågor? Kontakta oss. Vi står gärna till tjänst.

 

Våra depåer för farliga kemikalier av stål är gjorda för utomhusbruk. Depåer för farliga kemikalier från CEMO har väderbeständig ytlackering, ventilationsspringor och låsbara dörrar som gör dem säkra och resistenta mot yttre påverkan och obehörig åtkomst. De erbjuder också gott om utrymme för kemikalie- och europapallar och är godkända för förvaring av vattenförorenande och brandfarliga vätskor enligt StawaR.

 

Säkerhetsskåp för batterier från CEMO

 

Även om det ännu inte finns några föreskrifter för hur litiumbatterier ska förvaras är hanteringen av dem inte riskfri. Därför rekommenderar vi på CEMO vårt specialframtagna säkerhetsskåp för batteri för säker batteriförvaring. Det skyddar mot höga temperaturer, mot kortslutning av batteripolerna och mot mekaniska skador. Dessutom får du hjälp att källsortera trasiga batterier.

 

Batteriskåp FWF90 finns i tre storlekar med monolitiska brandskyddsskivor och kabelgenomföring (tillval). FWF90 PRO har också en speciell förreglingsteknik för dörrarna, en skyddsmekanism vid batteribrand och en central skiljevägg som tillval för varje hyllplan. Defekta batterier kan sorteras och förvaras på ett säkert sätt i batteritunnan och i uppsamlingsbehållaren.

Upptäck mer om våra miljöskåp

CEMO miljöskåp med skjutdörrUpptäck mer om våra miljöskåp

Upptäck mer om vårt batteriladdningsskåp

CEMO BatteriladdningsskåpUpptäck mer om vårt batteriladdningsskåp

Upptäck mer om våra Batterisäkra skåp

CEMO Batteri säkra skåpUpptäck mer om våra Batterisäkra skåp

DT-Mobil COMBI - Bensin när som helst, var som helst

Bli oberoende med en mobil COMBI-tankstation för diesel och AdBlue®.

Till artikeln

Vi finns alltid här för dig.

Besök CEMO:s nya digitala cinema.

Starta film